2023.06.10.

Teljesen megújul az Aradi vértanúk tere Szegeden

A bontással elkezdődött Aradi vértanúk terének felújítása csütörtökön Szegeden, a munka várhatóan egy hónap alatt el is készül.

Gyors befejezésre tett ígéretet a kivitelező Norbo-Ép Kft, ami azért is szükséges, mert az itt folyó hangos munkával nem szeretnék zavarni az egy hónap múlva induló Szegedi Szabadtéri Játékokat – hangsúlyozta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Kovács Tamás alpolgármester.

Az önkormányzat teljes egészében saját forrásból látott neki a tér rekonstrukciójának. Csütörtökön a burkolat bontásával meg is kezdte a munkát a téren a kivitelező cég, 40 millió forintért kap új klinkertéglás támfalat a tér, amelyet ezer négyzetméteren újra aszfaltoznak. Mellette a Szegedi Vízművek Zrt. 40 millió forintért kicseréli a tér alatt található elöregedett víz- és csatornavezetékeket.

A vezetékcseréket követően újra aszfaltozzák a téren található utakat és a járdákat is, megközelítőleg 20 millió forintért. Így áll össze a térfelújítás 100 milliós összköltsége. Ezeken túlmenően a téren található, hosszabb ideje nem működő szökőkutat felújítja és működőképessé teszi Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Nagyon örülök, hogy az Oskola utca, az Árvízi Emlékmű és a Bartók Béla tér után megújul az Aradi vértanúk tere, amelyet a környéken lakók is nagyon szorgalmaztak – mondta a sajtótájékoztatón Hekáné Szondi Ildikó, a Belváros önkormányzati képviselője.

To top